محل تبلیغات شما

نقش قرآن در زندگی ما

 

(( ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم ))

ستایش خدای را، ستوده صفات1، که قرآن را بر اساس علم2، مانند کتب پیشین آسمانی با آیات روشن3، بر بنده ی خود نازل کرد تا را از باطل جدا کند4، و به راهی که از همه راهها مستقیم تر است هدایت فرماید5، چرا در این کتاب تفکر نمی کنید6! پیرو آن شوید و پرهیزگاری کنید7.

قرآن چراغی است که روشنی آن فرو نمی نشیند،چشمه زاینده ای است که واردین از آن نمی کاهد، نشانه هایی است که روندگان بی آنها راه نمی یابند،دلیل کسی است که به آن سخن گوید، فیروزی کسی است که آن را حجت آورد، نگهدارنده کسی است که به آن عمل کند،سپر کسی است که به آن بگرود،دانایی کسی است که در گوش دارد،همانا قرآن کان ایمان و کانون آن،سنگ های بنای اسلام وپایه آن،میدان های حق و راه های آن میباشد8.

( بار خدایا ما را از کسانی قرار ده که به ریسمان فرآن چنگ میزنند،و در فهم متشابهاتش به پناه گاه محکم و استوارش پناه می برند، و در سایه بال آن آرام می گیرند، و به روشنی بامدادش راه می یابد، و به درخشیدن روشنایی آن اقتدا می کنند، و از چراغ آن چراغ می افروزند، هدایت و رستگازی را در غیر آن نمی طلبند9)

                                                                  

نقش قرآن در زندگی ما

موضوعی که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت نقش قرآن در زندگی ما انسان هاست و رهنمودهای که این کتاب بزرگ در هدایت ما به آن پرداخته است.گرچه حضور یافتن در خلوت قرآن و کشف راز و رموزهای آن، کار هرکسی نیست و این امر در اختیار خاصان درگاه الهی است که از سرچشمه عصمت آب نوشیده اند اما نمی توان دست روی دست گذاشت باید جان و دلمان را با قطره ای زلال از جاری قرآن نوازش داد هر کس مطابق استعدادها و بهره های الهی که در وجودش نهفته است می تواند در دریایی معرفت قرآن شنا کند و به قدر ظرفیت از آن برخوردار گردد.

           آب کم جو تشنگی آور بدست                                     تا بجوشد آبت از بالا و پست

همنشینی با قرآن و گوش جان سپردن به نوای آن، معرفت و بصیرت انسان را بالا می برد و سبب می شود که انسان از آیات دلنواز بهره گیرد و در فضای عطرآگین قرآنی نفس بکشد.

مهمترین نقشی که قرآن توانسته با آن عظمتش در زندگی ما داشته باشد ایجاد صبر در برابر سختی ها و مشکلاتی است که روزمره با آن مواجه می گردیم و چه بسیار موانعی که با حضور قرآن از سرراه برداشته شده اند. اگر علی(ع) 25 سال سکوت کرددر حالی که ولایت حق مسلم او بودتنها بخاطر کلام خدا بود،که می فرماید: فاصبران وعدالله حق ولایسخنک الذین لا یوقنون، یعنی صبر کن، وعده ی خدا وعده ای است راستین،گفتاری این گروه ترا از مسیری که در پیش داری بیرون نبرد.

و ام بحثی دیگر که توجه به آن باید در راس تاثیرگذاری قرآن بر دل و جان انسان ها قرر بگیرد نقش هدایتگری و روشن فکری فرآن می باشد.اگر استعدادهای بالقوه ای در ساختار وجودی انسان ها به ودیعت نهاده شده است به صورت صحیحی پرورش یابد می تواند انسان را به هدف والای که برای آن آفریده شده،سوق دهد. هدفی که جز کمال و معرفت چیز دیگری بدنبال نخواهد داشت. با تامل در آیات قرآن کریم در می یابیم که وسیله هدایت انسان ها پیامبرانی بودند که از سوی خدا انتخاب میشدند. و با گفتار و اعمال خویش آنها را به سوی خدا پرستی دعوت می کردند. بصیرت یعنی بینش درست و درک صحیح و قرآن این کتاب اعجازگر بینش انسان را نافذ و تند می کند و به او توانایی فهم درست و درک حقایق عالم را ارزانی می دارد.انسانی که با هدایت قرآن گام برمی دارد، در تفرات و اندیشه ها و همچنین تصمیم گیری های خود دچار اشتباه و انحراف نمی شوند.

هذا بصائر من ربکم و هدی ورحمه لقوم یومنون»

این بصیرت هایی از جانب پروردگارتان می باشد هدایت و رحمتی است برای قومی که ایمان آورده اند.(عقل)و(عاطفه)به عنوان دو عامل نیرومند،انسان را به حرکت و تلاش وادار می سازد وبه او منعا و مفهوم می دهند و او را در "انتخاب"و"سازندگی" که دو خصیصه مهم انسانی است کمک می کنند.اگر این دو نیرو از انسان گرفته شود به موجودی بی خاصیت نبدیل می شود که فرقی میان او و جماد نیست.

انسان با عقل انتخاب می کند و با عاطفه می سازد.قرآن این هدایتگر بی همتا به این موضوع نیز توجه داشته و در مباحث توحیدو خداشناسی علاوه بر استدلالات عقلی از راه احساس و عاطفه وارد شده و با برقراری پیوندهای عاطفی میان خود و مردم در انها ایمانی بوجود آورده است که حاضرند همه چیز خود را آن فدا کنند.یکی دیگر از نقش هایی که قرآن بر روح زندگی ما داشته و دارد و خواهد داشت شفا و رحمت است.آنجا که درمانده و خسته، ناامید و پریشان در خود می شکنیم قرآن در برابر چشمان ما ورق می خورد و دلهایمان را به سوی خود معطوف می دارد.

آیه هایی که در آن خداوند باب سخن را با گشوده و چه رحمتی بالاتر ازآن که خداوند با ما سخن بگوید.و اما مهمترین تاثیری که قرآن بر زندگی ما می تواند داشته باشد و تمام نقش های دیگران را تحت پوشش قرار دهد یادآوری قیامت و معاد و سرانجام مومنان و کافران می باشد. چه بسیار انسان های که یا تفکر و تامل در آیات این کتاب بزرگ راه خویش را یافته و به سوی صراط مستقیم رهنمون گشته اند.

و چه بسیار انسان های که با خواندن، و غرق گشتن در معانی سوره های این کتاب مقدس دست از گناه شسته و با یادآوری روز قیامت درون را جلا داده اند. و چه بسیار مومنانی که برای تعلیم و تربیت فرزندان خود از قرآن شروع کرده اند و در سایه ای کلام روشنگر و پیروی از دستور العمل های آن صالحانی تقدیم جامعه نموده اند.

حضرت باقر(ع) می فرماید:بدرستیکه خداوند فروگذار نکرده است چیزی را که امت اسلام تا روز قیامت محتاج آن بشود مگر آنکه در قرآن آن را بیان فرموده است.

امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) قرآن را کتابی انسان ساز معرفی کرده و آن سدی در برابر بیگانگان برشمرده است.به راستی این بزرگ مرد تاریخ قرآن را چگونه دریافته است که تعالیمش را انسان ساز نامیده است. آیا این قرآن هماننیست که دشمنان اسلام آن را سحر و جادو خواندند ولی تاکنون نتوانسته اند حتی جمله ای بیاورند که با یک آیه آن برابر باشد! آیا این قرآن همان کتابی نیست که پیامبر در فضیلت آن فرمودنند ((من و کتاب و اهل بیتم اول کسی هستیم که وارد می شویم بر عزیز جبار پس از ما امت من وارد شوند، پس از پپان سوال کنم که جه کردید با کتاب خدا و اهل بیت من)).

قرآن باب معرفت الله است. هرکس می خواهد خدا را بشناسد،هرکس می خواهد بداند از کجا آمده و به کجا خواهد رفت.هر کس می خواهد  از خودبینی و بزرگ بینی به دور باشد باید سراغ قرآن این کتاب روشن الهی برود. از او مدد گیرد، در آیاتش تفکر نماید. قرآن سفره ای است گسترده شده برای همه طبقات، یعنی یک زبانی دارد که این زبان هم زبان عامه مردم است و هم زبان فلاسفه و هم زبان عرفانی اصطلاحی است و هم زبان اهل معرفت. قرآن یک رحمتی است برای همه ی بشر و پیغمبر اسلام یک رحمتی است برای عالمین که در همه امور رحمت است. حال که رحمت در خانه ی ما زده است، چگونه آن را از خود دور سازیم.  اما تقویت اراده و مختار بودن انسان در پذیرش حق و باطل از دید قرآن اینگونه بیان می شود ((و اگر پروردگار تو اراده می کرد قطعا هر که در روی زمین است همه آنها یکسر ایمان می آوردند آیا پس تو، به زور وادار می کنی که مومن باشند!)) عجیب آنجاست که آیه های روشن قرآن با بیان شیوا و گوش نواز خود وجدان و قلب را آشفته و منفعل می کند و آنگاه برروی خرد اثر می کذارد.پس چه خوب است قرآن را فرا گیریم و تنها به خواندن آن اکتفا نکنیم. قرآنی که به تمام جنبه های زندگی ما توجه داشته است، اسرار غیب را نیز بیان فرموده تا هشداری باشد برای ما و روح خود را با آهنگ دلنوازش صیقل دهیم.

 

پی نوشت ها:

1.فصلت42                    

2.اعراف152

3.حج16                           

  4.فرقان1       

  5.اسراء9       

6. نساء

7. انعام                      

8. نهج البلاغه،خطبه9  

9. صحیفه سجادیه،دعای42

مختصری از زندگانی حضرت زینب (س‎)

نخستین قرآن چاپی ایران

چهل روز نماز - داستان هایی درباره نماز

قرآن ,انسان ,های ,کتاب ,اند ,زندگی ,است که ,که در ,و به ,به آن ,این کتاب

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

tiatithoudaph . بدن لاغر فروشگاه شاپ لامپ :چراغ خواب كودک بچه:لاک پشت موزیكال دخترانه پسرانه 2020 دانلود تحقیق، پروژه و مقاله bazispot آهنگ دانلود جدیدترین فیلم وسریال ها و موزیک بانیاران (امیرحقمراد , خدامراد , سید حسن ,عزیزمراد) دنیای سرگرمی firzersprimel